Inför skolstarten

Har börjat jobba sådär smått. Har flyttat in mina saker i mitt klassrum. Det är samma klassrum jag hade senast, år 2009-2010, innan jag gick på moderskapsledighet.

Jag är så glad. Jag är så in i själen glad att det var här i Munksnäs jag fick tjänst. Jag känner mig så hemma och allt känns så självklart och givet. Dessutom tror jag att kollegerna känner lite lika, åtminstone får jag sådan känsla.

Jag har ordnat pulpeter och prövar nu på om detta är den ultimata sittordningen. Har 23 nya ettor på kommande så det är lite trångt. Vill dessutom få in en myshörna och små bord för att kunna arbeta i smågrupper.

Saga har varit med mig, hon börjar dagis först på måndagen. Jag tycker hon är exemplarisk, hon underhåller sig själv mest och älskar att hjälpa till i klassrummet. Tycker det är bra att hon vet var jag jobbar, lättare för henne att föreställa sig det sedan då vardagen kör igång.

20130806-145811.jpg

Bland mina papper och pärmar hittade jag Haralds första klocka som visar hans dagsschema för för sådär tio år sedan. Vi konstaterade att det långt stämmer in på Sagas dag också. På Haralds tid var det bara pappa som gick på jobb, det är den vita bågen. Saga planerar ta med den till dagis för att följa dagen med hjälp av den.

20130806-150354.jpg

För övrigt finns det många fler bilder på instagram, följ mig där om du vill se hur Saga hjälper till i klassrummet. @sonjaadele är mitt användarnamn där.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

4 svar på Inför skolstarten

  1. Laura skriver:

    Vad fint du har tänkt på Saga! Lycka till med ettorna! Jag får också närmare trettio nya ettor på torsdagen men mina är 16 år och kan redan läsa. Ha en bra höst!

  2. Jessica skriver:

    Lycka till Sonja! Jag har också lite fjärillar i magen inför skolstarten. Jag får 11 glada språkbadsförskolebarn! Det är så otroligt spännande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *