Gammaldags pepparkakor i gammaldags paket

En elev kom med ett paket. Ett paket av smörpapper. I paketet fanns en handfull pepparkakor. De var de godaste pepparkakor jag ätit i hela mitt liv. Jag fick veta att receptet var hemligt, men jag fick det ändå följande dag.

20131215-124306.jpg
Det var en svårkavlad deg och man skulle undvika att lägga till mer mjöl. Jag fick tipset om att kavla direkt på bakplåtspappret och sedan pilla bort degen mellan kakorna.

20131215-124445.jpg
De smakar nästan knäck. Och de har mandelflagor i sig. Så mumsiga så.

Lärarinnan tackar för den fina gåvan.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 svar på Gammaldags pepparkakor i gammaldags paket

 1. Maria skriver:

  Vad roligt att du gillade dem. Receptet härstammar från min mormor. Satsen är enorm. Hoppas du har många som du kan dela med dem till. En familj klarar inte riktigt av att klämma i sig allt. Ha ett riktigt skönt jullov!

  Här följer ännu en liten hälsning av eleven själv:

  Hej Sonja vad ska du göra på julen? Jag ska åka till min famo och fafa. Hälsningar Ellen.

  • sonja skriver:

   Hihi, vi är rätt duktiga på att äta pepparkakor tydligen för jag får nog ransonera annars skulle de vara slut! Men supergoda är de!

   Ellen, vad roligt att höra av dig. Vi åker till Sibbo över julen, där bor vi hos mina barns farmor och farfar och så hälsar vi ofta på min mamma. Dit kommer mina syskon och barnens många kusiner. Ha ett skönt jullov!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *