Saknar snö

Jag lägger sällan ner energi på att klaga på vädret. Det tjänar ju ändå inget till. Och alla som känner mig vet att jag aldrig klagar på snö, det är aldrig för mycket, det är aldrig för kallt, drivor som omöjliggör barnvagnskörande är aldrig ett problem, oplogade vägar är farliga och otäcka, men jag klagar inte.

Men nu! Jag orkar inte med regnet. Med det svartaste svarta.

Ge mig drivor höga som hus och en så kall vinter att kinderna stelnar och det knarrar under filtstövlarna. Snälla!

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

6 svar på Saknar snö

 1. Tina skriver:

  Alla chanser finns kvar ännu att det blir så. Läste du gårdagens Husis? Där fanns tabeller över hur var tredje jul varit snölös i södra Finland de senaste 100 åren. Tröstande att veta. Så stod det ju också att snölös jul inte berättar något om hur resten av vintern blir. 🙂 Hoppas snö kommer snart.

  • sonja skriver:

   Jo jag tror nog ännu på mängder av snö. Men vi har liksom inte haft en dag ännu med snö här. Inte en gång har vi haft framme peffissrna i skolan tex och backen vi har på skolgården är perfekt. Nu villman ju knappt vara ute men med snö vill jag knappt gå in.

 2. Karin skriver:

  Jag instämmer! Vill ha snö nuuuu! Inte ens i Österbotten är det snö 🙁 hoppas ändå att julen blir stämningsfull för er och härlig.
  God Jul fina Sonja 🙂

 3. jessica skriver:

  Jag tycker också att det är jätte trist då det inte finns snö. Ingen vill vara ute i det här vädret. Vi har haft det här vädret så det räcker, nu kan snön komma!
  Fast vet du igår var jag till slalombacken och köpte våra säsongskort. Där såg jag snö och det kändes jätte bra! Jag blev mycket gladare. Ska försöka få iväg oss till backen idag. Jag tror det kommer att göra under åt hela högen!
  Hoppas vi snart får riktig snö!
  Kramar!

  • sonja skriver:

   Åh lyckans er, ni får snöterapi. Vi kan varken få ljus- eller snöterapi men vi kör hårt på julterapi. Julmusik, juleljus, julstjärnor och julkaffe. Kram och god jul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *