I startgroparna

20140105-100903.jpg

Ännu är vi lediga några dagar. Ska åka ut till Sibbo och träffa släkten. Vardagen börjar dock göra sig påmind. Startsträckan kan vara ack så tung. Att efter så många långa ledig dagar köra igång sådärbara. Vi har vakat lite för länge och följaktligen sovit lite för länge för att omställningen ska gå helt smärtfritt.

Samtidigt har det ju varit ofantligt skönt att sova till tio och Basse och jag har hunnit se slut en favorit tv-serie.

Men starten i övermorgon är inget jag ser fram emot. Man får väl bara räkna med att man ibland behöver längre startbana än annars. Det tar sig nog.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

17 svar på I startgroparna

 1. Camilla Hurskainen skriver:

  Å Sonja, vad skönt att veta att vi är fler…just som du beskrev känns det! Det känns ganska trögt här också, efter sovmorgnar och kvällsmys…Lycka till med skolstarten!

 2. Mikaela skriver:

  Jag är RÄDD för tisdagen. Vi har alla vakat o sovit sent. Vi har spelat, läst o tittat på tv. Vissa dagar inte gått ut alls. Hur ska vi klara vardagen? Gäller det nu bara att ta sikte på sportlovet? Lycka till med starten, också ni.
  O ja, jag läser ännu. Trots din ofrivilliga paus :).

  • sonja skriver:

   Vårterminen är som en nedförsbacke. Den går i ett huj. Innan vi vet ordet av har vi sportlov, och påsklov och sommarlov. Tro mig! Så nuskall vi passa på att njuta av vardagen som finns mellan loven och göra vårt bästa av den.
   Kram och lycka till!

 3. Annica Sundberg skriver:

  Jag brukar också läsa din blogg och förundras över hur mycket energi du har och hur mycket du gör och hinner med. Tycker att en del av din enrgi smittar av sig då jag läser dina positiva inlägg. Så du får jättegärna fortsätta.

 4. Melli skriver:

  Jaa-a. Jag vet inte hur vi ska överleva. Våra har vaknat halvelvatiden och njutit så av att ta det lugnt. Utan skol- och förskolevänner har de också lekt med varandra mer än på hela hösten (då de mest velat vrida halsen av varandra,typ) och det har kännts bra! Är lite orolig över att sommarlovet är nästa lov vi får ta ut ordentligt tillsammans, med mitt nya jobb, och är inte alls säker på att vi klara oss hela enda dit.. Lycka till!

 5. Jessica skriver:

  Vi sitter i samma båt. Eller mina skolbarn har ju faktiskt haft två skoldagar redan men på tisdag ska vi alla iväg och den morgonen ser jag inte fram emot. Vi har sovit länge och ätit frukost då vi vardagar äter lunch. Men jag tänker inte ta stress över den saken. Vi kommer att vara supertrötta på tisdag morgon men det tar vi då. Och sedan kommer nog vardagsrytmen av sej själv igen.

 6. Anna La skriver:

  Det verkar som om alla har haft ett ljuvligt jullov. Bra så, vi sällar oss till skaran.
  Och jo, jag läser ännu här. Berätta gärna vad du har läst den närmaste tiden. Hade tänkt försöka läsa mer och se mindre på tv, så behöver tips.

 7. Abigail skriver:

  Fina Sonja!

  Vad skönt det är att höra att ni, som också vi och många andra som kommenterat, lyckades förskjuta dygnsrytmen ordentligt under jullovet. Bördan blir lättare om man delar, och nu är vi nog snart tillbaka till vardagsrytmen. Kram!

 8. Tina skriver:

  Åh vad fina dockorna blev! Inte bara en tydligen…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *