Svar på frågor

Karin och Anna frågar efter boktips.

Lärarrummet av Annika Luther och Paradisoffer av Kristina Ohlsson. Det finns flera böcker av Ohlsson, detta är den fjärde. Så spännande att man inte vill sluta läsa.

20140106-151139.jpg

20140106-151149.jpg

Var hitta man de mysigaste caféerna i huvudstaden undrar Ulrika.

Här i Munksnäs har vi Delivo som vi älskar. Inne i stan finns charmiga Brooklyn café och Kaffa. Det kanske godaste och snärtigaste kaffet finns just nu hos Kalle Freese på Freesegatan, när Tempelplatsens kyrka. Han har dock bara öppet på lö och sö. Kalle valdes till årets barista 2013 och här står det lite mer om honom.

20140106-151943.jpg

 

Ansku: En fråga ja, det kunde vara barnens musikintresse. När har de börjat spela instrument, privat eller i musikskola? Vår Arthur (3år 9 mån), har pratat ren i ett par år att han vill börja spela trumpet, och på julklappsönskelistan i år fanns fiol, gitarr o trummor. Musiklekis går han på sen bebis.

Vi har gått i babyrytmik med dem då de varit babyar. Instrument har de börjat spela ungefär i samma veva som de börjat i skolan. Pojkarna har båda sökt till musikskolan Sandels musikkarusell och kommit in. Det är ett toppen system, de får testa på många olika slags instrument under ett års tid och sedan väljer de ”sitt” eget efter det. Harald valde cello och Artur trumpet.

Soffi: Jag har en fraga: Har du ett superbra mönster för stickade strumpor? Mannen gar sönder sina pa bara nagon manad och jag hinner inte alltid ikappmed stoppandet. Det är fotsulan som inte haller. Hälen är ok :/

Hmm, vanligare att hälen går sönder och där har jag ett toppenmönster jag alltid följer. Månne man inte kunde fortsätta med det systemet under hela fotsulan? Det går ut på att man på räta sidan lyfter varannan maska och stickar varannan maska rät. På aviga sidan (det gäller ju bara häldelen förstås) stickar man vanliga aviga maskor. Alternativt kan man kanske sticka två räta, två aviga hela varvet runt, månne det skulle hjälpa? Eller dubbeltråd? 

Tack för frågestunden! Hoppas jag kunde ge er givande svar.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *