Mina tre boktips

Sagolandet har för vana att boktipsa lite nu och då. Här kommer mina tre:

Och bergen svarade av Kahled Hosseini. En sorglig men vackert skriven bok om syskonband som finns kvar trots att de brutits. Jag grät ofta när jag läste den, åtminstone i början av boken. Men den blir lättare och ljusare mot slutet. Andra böcker jag älskar av samma författare är Flyga drake och Tusen strålande solar.

20140305-115405.jpg
Camilla Läckberg, som var porten till min egen deckarslukarera, firar tio år som författare med boken Mord och mandeldoft. Den består av tre kortare kriminalnoveller och en kortroman. Samtliga både spännande och med en lite finurlig knorr på slutet. Jag gillade dem alla mycket.

20140305-115430.jpg

Och för tillfället läser jag Davidsstjärnor av Kristina Ohlsson. Jag bara älskar hennes böcker, upptäckte Ohlsson för ett år sedan och slukade alla fyra böcker i rasande takt. Davidsstjärnor är hennes femte roman om Fredrika Bergman och Alex Recht. Den är så bra så jag egentligen inte vill läsa den, för då tar den ju slut. Äta kakan och ha den kvar-syndromet i bokslukarversion.

20140305-115827.jpg

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *