Det här med tält

I början av sommaren började vi läsa in oss lite smått på tält. Vi fastnade för easy camp, som verkade ha bra pris, alltså kring 200€. Lite visste vi då!

Det första easy camp tältets glasfiberpinne brast då vi försökte sätta upp tältet hemma innan resan. Vi gick till Scandinavian outdoor store där vi köpt tältet. De gav oss ett motsvarande, med samma märke.

Vi åkte iväg på tältsemestern och var nu inte helt nöjda med tältet. Passformen var inte den bästa, ofta drog dragkedjan på ett och samma ställe, sömmarna var hafsigt sydda och kardborreband bara till hälften sydda.

När vi fällde ihop tältet sista dagen på resan brast gummibandet i ena staget. Då fick vi nog och väl hemma igen blev det en resa till Scandinavian butiken igen. Vi frågade rakt ut om detta är ett tält som är meningen att användas? Han svarade ärligt att det är mer ett en-gångs-tält!

Vi som planerat tälta flera år med samma tält visste då att vi valt fel. Vi betalade en mellanskillnad på 300 € och köpte ett Marmot Limestone 6p. Nu med lite mer erfarenhet ser vi skillnaderna. Tyget är kraftigare, passformen perfekt, bågarna är aluminium och färgkodade, de känns hållbara och robusta. Det har livstidsgaranti så vi tror det håller nu. Stort är det också, tänkt för sex vuxna. Vi känner att detta var ett bra beslut och ångrar att vi inte genast fattade att köpa ett ordentligt tält.

20140728-190506-68706451.jpg

20140728-190505-68705610.jpg

20140728-190504-68704436.jpg

20140728-190503-68703522.jpg

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 svar på Det här med tält

  1. freebutfun skriver:

    Vi köpte också ett tält på våren. Eller min man köpte: vi köpte ett tält för 5 som även har gott om utrymme i en ”skyddad tambur”. Grejerna ryms väl dit och det är stort nog för oss att äta/ spela i när vädret suger (och att ha en potta i för nattliga behov av de små). Tältet väger nog flera kilo, är absolut inte till för vandring men fungerade väldigt bra på en bilresa. Vi är mycket nöjda. Vi köpte det för ca 200e och priset innehöll frakten när vi beställde det från England; lika rymliga tält med samma ”tambur” skulle ha kostat dubbelt upp i Finland, och det fanns inte mycket att välja på. Vi roadtrippade i 9 dygn och har dessutom använt tältet 3 enstaka nätter + haft det upp några gånger så att barnen fått leka i det, än har det hållit väl.
    Så kanske ett altenativ att tänka på om ni ännu behöver köpa ett nytt?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *