September utan plast

Om en vecka kommer vi in i september. Jag tänkte gå med i kampanjen Muoviton syyskuu.

Är du med kan du joina gruppen här på fb, eller annars bara vara med. Men roligare att göra det tillsammans.

Jag brukar nog ha med ryggsäck och kassar till butiken och har för säkerhetsskull alltid med en hopvikbar kass i väskan. Jag tackar också nej till att de lägger frysvarorna i plastpåse (aldrig sett pointen), men frukterna har jag hittills lagt i skilda plastpåsar så det ska jag sluta med!

Många bäckar små…

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

6 svar på September utan plast

 1. Jessica skriver:

  Jag har inte på många många år använt plastpåsar i matbutiken och de där småpåsarna som de vill lägga fil/joghurt/frysgrejer etc i har jag alltid tackat nej till. Frukterna har jag lagt flera sorter i samma påse men kan kunde ju faktiskt sluta med den ena påsen också. Det går säkert bra att samla alla fukter i en av de medhavda tygkassarna. Har inte tänkt på det förut.
  Men det jag tänkte säga var att då vi var i London och handlade vårt morgonmål/mellanmål/kvällsmål i mataffären höll vi på att bli galna då de packade våra inköp i påsar typ fruktpåsar och de förstod inte då vi sade att vi kan lägga det vi köpt i våra ryggsäcker.

 2. Carina skriver:

  Har lika lätt som ni att joina här! Fruktpåsarna använder vi pånytt hemma och undviker så långt det går att inte ta såna. Och leksaker får helst vara annat än plast. Lego är dock godkänt! Men leksaker i trä…ååååh! I’m in! Plastfritt liv med plastmagister i huset! Wooopwoop!

 3. Jessica skriver:

  Jag måste dra mej till matbutiken idag för allt var slut. Skulle jag inte vara sjuk(har kanppt nån röst) skulle jag ha ställt mej och skrikit i butiken 😉 De hade en massa frukter för 1€/kilo. Folk satte stora honungsmeloner och cantaloupemeloner i en fruktpåse. Likaså bananer. Hej hallå, jag har aldrig satt dessa frukter i påse. Det var inte bara en eller två, det var ju alla andra utom jag som tog de där förbaskade påsarna. Men jag får väl tänka som så att jag bidrog med att dra ner på påsanvändningen då jag tog noll påsar och 6 olika fruktsoter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *