Dagens saga- Latte Igelkott

IMG_3532.JPG Är du bekant med världens modigaste igelkott? Han som inte räds att fara att bege sig ut på äventyr för att rädda sina vänner. Igelkotten är ingen mindre än Latte.

Skaparen till denna finlandssvenska klassiker är Sebastian Lybeck. Det finns flera böcker om Latte och den första kom gavs ut 1956. Nu har de omarbetats och givits ut på nytt med härliga teckningar ritade av Daniel Napp.

Just nu läser vi dessa underbara böcker för Saga som tycker de är både roliga och spännande. Jag läser dem även i klassen som högläsningsbok. Böckerna lämpar sig för alla åldrar, men kanske från fyra, fem år uppåt eftersom de är lite spännande och skrämmande.

Ibland leker vi sagan. Här poserar Latte, ekorren Tjum, Fjäder Vinkelrunga och Björnkungen Bantur.

IMG_3535.JPG

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

4 svar på Dagens saga- Latte Igelkott

 1. Jessica skriver:

  Jaaaa! Latte Igelkott är den bästa igelkott jag vet. Håller också på med den boken för mina dagisbarn. Både skoj och spännande.

 2. Erica skriver:

  Tack för tipset! Tycker det är svårt att hitta bra högläsningsböcker för dagisbarn.Men de här ska jag söka efter på bibban!

  • sonja skriver:

   Det finns dessutom flera i Latte-serien. Andra tips är Sandvargen (finns ingen bättre!), Småtrollen och den stora översvämningen, Nalle Lufs…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *