Torra skor

Sagas dagiskompis skor hade blivit våta i parken. Hen fick låna ett par svarta. De var för små. Hen som jobbar på dagis rev sig i håret och letade efter nummer 29. Då ser jag en hylla med skor som glömts kvar från förra året och hittar ett par länkare som borde passa. Den vuxna säger skeptiskt att barnet knappast vill ha dem på grund av färgen! Jag påpekar att de ju är rätt storlek. Ett annat barn säger att det är flickfärg! Jag kontrar snabbt med ett ”Det är springskor, färgen spelar ingen roll på springskor, man bara springer jättefort med dem!” Det andra barnet: Ahaaa!

Då dyker pappan till barnet med våta skor upp och utbrister i ett gapskratt: Nämen, vad har du på fötterna!!!

Suck! Jag gick hem.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

8 svar på Torra skor

 1. Melli skriver:

  SUCK!
  Det är ju därifrån de får det tyvärr, och gör nog mitt allt för att kämpa emot den hemmalärdan indelningen på jobbet.. Senast igår hade jag en ordentlig diskussion meden pojkemed storebror i förskolan som började med nåt om hat av den pinka färgen- för att detär en flickfärg. Får bara nippror av sådana meningar.

 2. Malin skriver:

  Voi huhhu.

  Mera Hen&skola åt folket.

 3. Carina skriver:

  Aaaaaaargh!! Blir så upprörd! Kan inte alla bara fatta!

 4. A-L skriver:

  Argh! Vi såg på Pikku kakkonen med flickorna i dag (via Areena, tror det var ett lite äldre avsnitt) och så började djuren tala om flick- och pojkfärger, flicklekar och pojklekar. Jag höll nästan på att få nippor, tills jag insåg att historien höll på att utvecklas till en lärdom om hur dumt det är att tänka så. Puh! Alla djuren (både flickor och pojkar) lekte sen glatt tillsammans 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *