Järnåldern knackade på dörren

Vilken toppendag alltså! Solen sken och sommarvärmen återvände. Vi tog våra barn under vingen och skuttade ut till Fölisön för där var det järnåldersmarknad och jag är svag för hantverk och medeltid. Jag fick båda.

IMG_3591.JPG
Det är festligt att bo här i våra trakter för man träffar alltid bekanta. Vi lyckades få runt tio vänner med oss till marknaden på vägen. Saga hittade sommarens sista bukett? Och Basse var fin med Lilla Tiger i skjortfickan.

IMG_3598.JPG

IMG_3601.JPG
Det var härligt med liv och rörelse i Järnåldersbyn.

IMG_3604.JPG

IMG_3608.JPG

IMG_3603.JPG
Speciellt förtjusta blev vi i Sofie Kleppe-Turunens skapelser. Det visade sig att de bor i Isnäs och vi blev bjudna att komma och se på deras smedja. De har också läger för barn på sommaren där man får göra pilbågar, trädhus och garva skinn. Basse köpte åt mig ett armband gjort av fiskskinn:

IMG_3607.JPG

IMG_3612.JPG

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *