Mitt första möte med internet-troll

Fick känna av troll på instagram.

Det kom oacceptabla kommentarer, osakliga, sexistiska och bara elaka. Först reagerade jag fel; kände skuld, kände att instakontot smutsades ner. Jag reagerade fel och försökte radera och blockera och anmäla. Att blockera och anmäla var säkert korrekt, men jag skulle inte ha behövt ta bort kommentarerna. Jag skall inte behöva skämmas för att någon annan säger elakheter.

Så jag ändrade strategi och la ut den här bilden och tackade alla dem som vågar säga emot och dementera trollets agerande:

IMG_0178.JPG

Och så får alla minnas att man bara säger sådant på internet som man skulle kunna säga då man står ansikte mot ansikte. Och bakom varje bild eller statusuppdatering finns en människa med känslor.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

3 svar på Mitt första möte med internet-troll

  1. Helena S skriver:

    Så obehagligt. Att ge sig på barnen! Förstår nog ändå att du ville ta bort kommentarerna.

  2. Sara skriver:

    Men usch vad obehagligt 🙁 jag brukar nog också nästan helt ”instinktivt” genast ta bort elaka eller osakliga kommentarer. Mest för att jag inte vill läsa eller se dem fler gånger. Som tur händer det inte ofta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *