Det här med att springa

Vi måste tala om det här med att springa/ jogga/ löpa/ länka… Jag är en periodare. Springer från första torra vårdagen till första snön ungefär. Där emellan promenerar jag raskt. Jag tänker alltid att det får räcka med att gå, jag behöver inte jogga, jag har bara barfotatossor och det går inte att springare dem i snöslask osv. Men så kommer våren och sommaren och jag börjar springa. 

Vad får en till det? Vad är bra med att springa? Förutom att det går betydligt snabbare än att gå. Och att powerwalkar tar ju i snitt ett par timmar om man vill få motion… Så jag undrar om du kan lista fördelar med att springa framom att promenera? Som en liten pepplista för mig alltså. 

Tack på förhand!

Vad jag såg idag när jag var ute och sprang; Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

6 svar på Det här med att springa

 1. Peppe skriver:

  Jag springer för att svettas ordentligt och bättra på konditionen. Du vet den där magiska känslan av endorfier, runner’s high, som kommer när man tagit ut sig helt. Tror däremot också att det är hälsosamt att skona knän och fötter och ha perioder när man bara tar långa promenader.

  Sign. Icke-legitimerad personlig tränare

  • sonja skriver:

   Tack Peppe! Tänkte varva med prommisar. Väntar på den där endorfinkänslan… Kanske i sommar, och podda mer så jag kan lyssna! Snälla.

   • Peppe skriver:

    Vad ROLIGT att du lyssnar på podden. KRAM!

    Ps håll utkik efter Magnus i Helsingfors från och med torsdag.

    • sonja skriver:

     Klart jag lyssnar! Spanar efter och håller ett öga på Magnus. Hoppas han kom ihåg att packa med värmen i reseväskan, vi kan behöva lite av den här.

 2. Jessica skriver:

  Jag springer för känslans skull numera. Då när jag började var målet att gå ner i vikt.

  Och så höll jag på att glömma det viktigaste varför jag springer: Jag får egen tid, bara för mej själv och mina tankar! Jätte viktigt för mej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *