Tauko- turn waste into beauty

 Det var en dag i juni vi möttes första gången. Närmare bestämt i staden Nyslott i en butik som råkade ligga bredvid caféet med ”bästa kaffet i Nyslott” som jag googlat fram. En månad senare klev jag in genom fönstret (ja, det är ingången) till butiken på Skatudden som säljer kläder så särskilda att de inte lämnar en oberörd.  


   

Klädmärket jag pratar om är Tauko, ett finskt klädmärke som tillverkar samtliga plagg av återanvänt material. De flesta av deras tyger har tjänat andra syften innan de förvandlats till läckra plagg med superstora fickor och andra roliga detaljer. Ett gammalt bilbälte som dekoration till exempel. Helt i min smak!

Leijat!   
    

Det blev nu något av ett reklaminlägg det här, men jag tycker att de två tjejerna som skapat Tauko förtjänar det! Och kanske det kan inspirera även andra att handla kläder som bär på en historia mycket äldre än plagget självt. 

Basse har tagit bilderna. 

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tauko- turn waste into beauty

  1. Jessica skriver:

    Jätte intressant! Och vilken bra ide! Gillar miljötänk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *