Smultronstället får ny profil

Vi är på resa igen. Men nu har vi kommit till Farmor och Farfar i Sibbo och det känns nästan som hemma det. Det är underbart att bo på landet. Harald han springer ute så gott som hela dagarna. För en tre-åring är livet ett äventyr. Stenar, kottar och barr är intressanta som bara vad. Och så finns det smultron!

Här på Säters bor vi i ett rum som var Basses då hans familj flyttade hit. Rummet är pyttelitet, åtminstone för fyra personer (ca 10 kvm). För tio år sedan flyttade jag in i rummet, så kom Harald för tre år sedan och nu sist Artur. Efterhand har vissa möbler fått flytta ut för att vi ska rymmas igen lite bättre.

Det som flög ut denna gång var egentligen allt! I stället för vår dubbelsäng satte vi dit en bäddsoffa, smal och mysig att sova i… Spjälsängen som Harald sovit (dubbelvikt) i byttes ut mot en våningssäng. Dessutom tömde vi ett helt klädskåp som var utan hyllor och satte ett nytt hyllsystem dit.

Nu låter detta som en ganska enkel process, men det var det inte. Soffan bars uppför trappan och det var ett under att rymdes och tung är den dessutom. Sängen som vi köpte från IKEA fick göras om helt och hållet. Det var både för lång och för bred! Så Basse och Stefan fick såga, borra, spika och snickra och, ja, nu håller de på och monterar ihop den. Så hoppas, hoppas alla delar passar. Jag lovar att skicka foto när allt är klart.

Få se hur många vi kommer att få in i pytterummet och när det blir dags att köpa husvagn…

”Där det finns hjärterum finns det stjärterum” passar verkligen in hos husfolket här. För tillfället är vi åtta vuxna och två barn i detta hus. Trots att det är trångt och att det ofta blir stökigt då vi kommer med vårt pick och pack är Lena och Stefan inte de första som klagar. De njuter storligen av att få vara med de små gosepojkarna och den känslan är nog ömsesidig.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.