Sjukdomar och grönare gräs

Var med båda pojkarna till läkaren idag. Och det var inte i onödan. Det visade sig att Harald har bihåleinflammation och Artur öroninflammation. Harald fick medicin och blir hoppeligen frisk med det. Artur igen fick ingen medicin utan en remiss till läkare på Åbolands sjukhus nästa måndag. Troligen blir han opererad och får rör i öronen. Jag har Haralds operation i allt för färskt minne för att riktigt kunna slappna av inför denna eventuella operation. Mitt lilla barn. Försöker tänka på de positiva följder som Haralds operation medförde och då kan jag se lite ljusare på detta ingrepp.

Är gräset verkligen grönare på andra sidan? Ibland känns det så, man fantiserar och drömmer om framtiden och allt ser så ljust ut, sen, sen och sen tänker man…

p8270145.jpg

Vi hade nyss syjunta här hos mig. Och då gästerna farit hem satt jag i soffan och tänkte tillbaka på kvällen. Jag var på gott humör. Det hade varit en lyckad kväll. Vi hade intressanta diskussioner, invecklade funderingar, och vi skrattade mellan (stick-)varven. Efteråt kände jag att vi ju faktiskt inte är ensamma här i Åbo, vi har ett sammanhang, vi har vänner som skulle lämna stora tomrum i våra hjärtan. Kanske blir vi kvar i Åbo och ibland sticker ut huvudet mellan grindarna, njuter av den fest det blir då vi får träffa släktingarna i Sibbo!?! Kanske… Åtminstone just NU.

(Fåren som får bli dagens bild bor ett par hundra meter från oss)

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *