Idag är jag mammaLEDIG-på riktigt

Harald vid forsen
p2031918.jpg

Underbart med veckoslut. Ledigt. Tillsammans. Tid. Vi har nu ett antal veckoslut i rad helt medveten inte planerat in program för lördagarna och söndagarna. Och det är skönt. För många innebär veckosluten sena nätter och långa sovmornar. Tyvärr ser ju barnen ingen skillnad på vare sig, måndag, onsdag eller söndag. Så någon sovmorgon kan man inte räkna med. Ibland överraskas man ju med att bli väckt först klockan åtta, men det är sällan.

Så nu är klockan tio och jag har varit vaken i tre och en halv timme. Har fyllt diskmaskinen, bakat semlor, städat köket, lekt med barnen, läst sagor och skrivit lite mail. Det är mycket man hinner med om man stiger upp klockan halv sju.

Trötta små liv
p2121961.jpg

Igår bestämde vi oss för en promenad. Vi gick in till stan och därifrån vidare till vårt nya hemområde. Gick omkring och bekantade oss med omgivningen i Port Arthur. Det var grått och trist väder, vi såg två människor i hela stadsdelen. Vi konstaterade att det troligen ser annorlunda ut på sommaren. Kullerstenarna gick dock att skymta genom islagret.

Vi känner oss fortfarande aningen yra då vi tänker på lägenhetsköpet. Känns overkligt och dimmigt. Vi pratar om vårt nya hem dagligen, påminner den andra om än det ena än det andra. Halogenlampor? Var då? I köket? Vi har inrett lägenheten flera gånger om, får se hur det går att förverkliga sen i vår.

Tycker inte om begreppet mammaledig. Hur ledig är man då man är mamma och ledig från vaddå? Men idag är jag en ledig mamma! Som kanske hinner läsa lite roman eller sticka mellan blöjbyte, hungrig baby och sällskapssjuk tre-åring.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

1 svar på Idag är jag mammaLEDIG-på riktigt

 1. Pisa skriver:

  Hej hopp och GLAD VÄNDAG!

  Roligt att denna sida finns. När det är så långt mellan Hfors och Åbostaden… Dagens höjdpunkt att kolla om det kommit in nya bilder. 🙂

  Håller med om att ordet mammaledig är en paradox. Pratade just med en sjukledig fyrabarns mamma. Hon berättade att hon nog orkar helt bra då hon ”bara” behöver vara hemma och sköta vardagen. Med en gnutta erfarenhet av hennes vardag kan jag konstatera att den är allt annat än ”bara”. Jag skulle knappast ha orkat om jag inte hade fått vila ut på jobbet mellan varven…

  Beundrar alla mammor och pappor som sköter hem och barn på heltid! Skiftesjobb utan lediga turer…

  Hoppas ni har det bra. Saknar er! h. Patricia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *