Sommarfröjd o annat

Nu fungerar internet bra. Duktig Data-basse har trixat och fixat så till den grad att det är en sann fröjd att surfa omkring. Utsikten jag talade om i föregående inlägg är dock borta. Datorn flyttade nämligen upp till övrevåningens minimala ”hall”. Men det är bättre såhär. Nu har vi ingen dator i vardagsrummet som surrar och är skrymmande ful. Månne jag har påverkat Basse att flytta upp datorn? Månne jag har påverkat honom till hans beslut om att bara ha en dator och inte två? Troligen. Men till mitt försvar måste jag säga att beslutet var hans och jag inte påpekat vare sig datorns fulhet eller oljud sen vi flyttade hit. Det känns som en bra lösning det här. Att ha datorn utanför barnkammaren gör att man kan sitta här och ändå vara nära barnen då de leker, datorn är ur vägen, nere i vardagsrummet finns nu ett skrivbord till förfogande… Ja fördelarna är otaliga!

Det har varit ett fint veckoslut. Min familj var på inflyttningsparty hela lördagen. Det var skojigt att de fick se vårt hem. Dessutom var det ju härligt att få träffa dem. (Tack för att ni kom, jag saknar er!) Idag var vi till Muminvärlden. Artur är storförtjust i muminfigurerna, speciellt Lilla My. Han går omkring med en två centimeters Lilla My figur och det är bra om man får ta bort den då han somnat! Hon var ju dock lite större och mer skrämmande där i Nådendal… Harald var ganska blyg för dem han med, ”jag kan fast hälsa på dem sen senare” sa han med darrig stämma och kramade mammas hand lite hårdare. Mot kvällskvisten fick vi besök av familjen Westerlund och Simon. Kaffe avnjöts än en gång i vårt ”gröna vardagsrum”.

Artur har vuxit massor de senaste veckorna, han äter själv, han pratar, han skojar och joxar och är så ofantligt söt. Det är roligt med sommar, att se hur barnen njuter av allt som växer i naturen, småkryp och barfotaspring. Just nu känns det så roligt att vara mamma. Allt går så enkelt. Barnen är friska, de sover bra, de äter bra. På tal om att sova bra har Artur sovit två hela nätter i rad nu sen vi skaffade mörkläggningsgardinen till takfönstret i deras rum. Fantastiskt säger vi. Att vakna av sig själv och se att klockan visar 08:20 gör ju att man tror man drömmer. Det är något annat än att vakna 05:10 som vi sportat med sen vi flyttat hit. Om det kommer att fortsätta som de två senaste nätterna var gardinen värd varendaste en dyr cent! Nu ska jag gå och umgås med datasnillet, innan han börjar ångra att han skippat dator nummer två då jag occuperat den här maskinen…

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

1 svar på Sommarfröjd o annat

  1. Patricia skriver:

    Hej!

    Roligt att du skriver igen. Man känner att man hänger med i ert liv då… Trots att vi inte ses så ofta som vi borde/jag skulle vilja. Tråkigt att jag tajmade dåligt igår. Skulle ha varit kul att se er. Sist och slutligen blev det en små-kaotisk resa. Den gode Cari började gå lite het (jag talar om en bil). Vilket ledde till att jag var tvungen att ha värmen på fullt hela vägen Hfors-Åbo-Hfors. Midsommarbastu i förtid. Tur att man inte svimsade. Kan hända att vi får fundera en och två gånger innan vi beger oss på midsommarutfärd… h. Patricia

    SKÖT OM ER, KRAMAR!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *