Vi skördar allt möjligt gott

Det är en rolig årstid just nu. Naturen ger så mycket, det är ännu sommarvarmt, grönt och vackert. Men framförallt finns det så mycket gott man får njuta av nu. Vi har lagat lingonsylt, rödavinbärssaft och igår lagade Harald världens godaste blåbärskaka. Kanske smakade den extragott just för att det var min lilla pojke som bakat. Han kom ner med Pettsons och Findus kokbok och frågade om han får baka en blåbärskaka. Jag lät honom göra allt, assisterade bara med att läsa receptet. Han satte på ugnen, tog fram ingredienser, knäckte ägg osv. Han tyckte det var jätteskoj. När kakan skulle in i ugnen sa vi som Pettson brukar göra för att förvirra småfolket och för att få en lyckad kaka: ”- Denna goda, söta smet, smakar snart som gammal get.” Det fungerade!

Nu väntar vi på att äpplena ska mogna och vi får laga äppelmos. Då kan ingen motstå morgongröten, okej då, Basse kan… Men nu ska vi iväg till torget och se vad man kan fynda där.

PS. Harald väntar på besök av mormor, ni har visst nån överenskommelse angående blåbärskaka?!?

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *