Ankdammen i Svenskfinland

Artur äter glass

Idag var det dags för läkarbesök på rådgivningen. Denna gång var det Arturs 1½ års kontroll. Han vägde och var exakt lika lång som storebror vid samma tidpunkt, 12,5 kg och 82 cm. Han fortsatte att följa mittkurvan som han gjort det senaste året, ser snyggt ut sa läkaren. Artur är ju inte riktigt ett och ett halvt år ännu men vi valde att fara på kontroll nu redan, innan dagbarnen kommer. Då jag ringde och bokade tid frågade rådgivningstanten orsaken till varför vi vill komma redan nu, jag förklarade. Hon berättade då också att vår vanliga läkare Terhi är på resa men Birger kommer att vara i stället. ”Känner ni Birger” frågade hon sen? ”Njae kanske” svarade jag och tyckte att det går säkert lika bra med honom. När vi kom in i rummet visade det sig att vi nog ”känner” Birger, han är pappa till Haralds vän Carla från förra dagiset och farbror till Ida och Benjamin. Så då hade vi rett ut det släktskapet, på mindre än en minut. Svenskfinland!

Stackars Artur fick två vacciner, var nog lite sårad och vägrade vinka hejdå till Barbara. Han tröstades minimalt av löftet om att få nästa spruta först på sex-årskontrollen. Nu sover han på tredje timmen ute under lönnen.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *