Dagbarn och Oidipus

Har nu varit ensam med alla fyra barnen några förmiddagar. Det har gått bra och det är superskoj. Visst är jag lite nervös och har en smula oro i maggropen. Räkna, räkna, räkna hela tiden. här kommer ett exempel på hur det ser ut i lekparken, ett barn gungar, ett åker rutschbana, två i sandlådan, en gungar fortfarande, en rutschar och två… Är rädd att nån ska få för sig att smita då jag kollar en annan. Hittills har det fungerat bra och det är roligt. Idag åkte jag buss med alla fyra. Artur och Benjamin sitter fastspända i tvillingvagnen, Ida och Harald går snällt bredvid. Harald är hjälpsam och tar hand om Ida, hjälper upp henne på sätet i bussen, håller om henne så hon inte ska ramla från bänken. Ursött. Måste ännu beskriva hur det såg ut igår morse då jag skulle få ut oss alla. Jag satte först alla barnen framför teven och knäppte på Mumin. Sen tog jag Benjamin och började klä på honom, när han var klar placerades han i tvillingvagnen med bälte på. Sen var samma visa med Artur. Nu var två av fyra ute. Sen hjälpte jag Ida och Harald klädde samtidigt på sig själv. Vi kom smidigt ut till sist, men det hela tog sina femton minuter. Men ge mig tio dagar så ska vi se om jag fått bättre rutin på det hela. Har nog ett minne av att mamma lyckades klä på fyra eller ännu fler barn samtidigt!?!

Harald har för övrigt avancerat till det oidipala stadiet. Här kommer en dialog från igår:

-Mamma, jag kan ju inte gifta mig med dig då du redan har gift dig med pappa!
-Varför skulle du vilja gifta dig med mig då?
-Jo för jag tycker så jättemycket om dig!
* en minuts paus*
– Nu har jag en idé, jag kan ju gifta mig med Aida(hans bästa kompis) och sen kommer vi och hälsar på dig!

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dagbarn och Oidipus

  1. Anja skriver:

    Hihi!
    Så gulligt att läsa. Va härligt att höra: ”jag tycker så jättemycket om dig! ”
    Hoppas det går bra med dagbarnen!

  2. Moster skriver:

    HÄRLIGT mysigt roligt! Det riktigt ryser i mej av härlighet! Allt möjligt funderar de på! Man undrar nog många gånger varifrån de får alla tankar ifrån…;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *