Anknytning

Det gode Freud skulle säkert kalla det Oidipuskomplexet jag har valt att tala om anknytning. Harald talar en hel dem om vem han ska gifta sig med då han blir stor. Här kommer några exempel på en fyndig fyraårings funderingar:

”Jag skulle vilja ha en lillasyster” Varför det undrar föräldrarna. ”Jo för jag älskar Artur så jättemycket, men jag kan ju inte gifta mig med honom för att han är en pojke, men om jag skulle få en lillasyster skulle jag älska henne lika mycket och då kunde jag gifta mig med henne.”

Så gott det gick försökte vi förklara att man inte kan gifta sig med sina syskon. Diskussionen om parförhållanden av samma kön gick vi inte in på nu, den får vänta.

Idag efter maten sa han: ”Om jag inte kan gifta mig med min lillasyster, kan jag då gifta mig med Jennifer (hans kusin).” Njae, svarade mamma. Det kanske inte heller är så bra. ”Jaha då ska jag leta efter en mamma att gifta mig med då sen när jag har blivit en stor pojke” svarade Harald.

Världens finaste pojkar:

Artur

Harald solbadar

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

1 svar på Anknytning

  1. Hej mina kära,

    Fantastiska bilder på de små grynen.
    Harald är nog så underbar med sina funderingar.
    Sonja, du har ändrat fär på dinn blogg. Lyckat.
    Kram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *