Ute på hal is

Gott nytt år!

Julen har vi firat hos diverse släktingar i Sibbo. Det var skönt med lov. Snö fick vi nästan i överflöd, åtminstone om man jämför med hur mycket snö det fanns innan. Hur kan det bli så perfekt att det snöar hela julafton? Och sen är det kring minus fem hela jullovet? Nå så var det nu i år i alla fall. När vi kom hit till Åbo i söndags möttes vi av ännu mera snö, de senaste två dagarna har varit underbart vintriga med sol, snö och kyla. Vi njuter ute timvis.

Harald fick skiridskor till julklapp och dem testade vi första gången igår. Harald har ett tålamod som få i hans ålder så hans första skridkotur gick fint, föll, steg upp, föll, steg upp, föll, steg upp… Idag gick det lite bätte. Här kommer bilder med temat: första gången ute på hal is.

Ute på hal is

Haralds favoritjulklapp var ett paleontologiset. Det bestod av en gipsskiva där man skulle knacka fram ett skelett. Hela juldagen, sex timmar i sträck (!), satt han och knackade bit för bit fram ett skelett av en Tyrannosaurus Rex. Artur fick en Muminbåt och vid varje ledigt tillfälle sitter han och leker med den och figurerna i den. Just nu sover Artur och My ute i vagnen, Muminmamman och Muminpappan blev nerbäddade i Arturs ylletröja i tamburen.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *