Böcker…

Tiden rusar iväg. De sista veckorna har varit väldigt intensiva på olika sätt. Basse har haft otaliga körkonserter vilket har inneburit alltför många ensamma ”köränkekvällar” för min del. Men jag börjar se slutet närma sig, slutet på konserterna alltså. En fördel har varit att jag fått läst många böcker igen. Barnen har somnat tidigt-tack och lov så då klockan slagit åtta har jag tänt en massa stearinljus i vardagsrummet lagt ner mig i soffan och läst, läst och läst. Jag känner mig som en disktrasa då ”min tid” börjar, men då Basse väl kommer hem senare på kvällen är jag återigen ganska utvilad och dagens fajter om vem som kan gå på visit i bara kalsonger (även om de har dinosaurer på!) känns fjärran.

Så julklappshögen bestående av böcker minskar. Bra böcker handlar det om dessutom. De som jag nu senast läst är Beröringen av Coleen Mc Cullough, samma författare som skrivit Törnfåglarna. Beröringen var en riktig tegelsten, läsvärd men ingen höjdare. Andra boken jag slukade var Paulo Coelhos Elva minuter. En gripande bok om kärlek och sexualitet, fantastiskt språk. Och nu håller jag på med Till Mervas som är skriven av Elisabeth Rynell. Helt okänd författare för mig, men hon skriver på ett sätt som tilltalar mig så det blir säkert sköna soffstunder framöver.

Kallt vinterväder fick vi smaka på förra veckan. Minus 20 grader är redan ganska kallt. Vi hölls inne mest men vågade sticka ut näsan lite då och då. Bland annat for vi till Sibbo och hälsade på släktingar, vilket alltid är lika kul. Nu är det fredag igen, med roliga planer inför veckoslutet. Kylan har gett med sig, men solen tittar fram nu och då. Snart ska vi ut och skrinna igen.

Trevlig helg!

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

1 svar på Böcker…

  1. Mamma skriver:

    Hej,

    Skoj att igen få läsa din dagbok. Min lilla ”bokmal”! Härligt att du ger dig tid för lässtunder. Niklas jag och Zaniba var på eftermiddagen och promenerade i skogen. Solen sken så härligt, det kändes vår i luften.

    Sköt om er,
    Kram från oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *