Körsbärsblom och egen vilja

Vardagsrummet har ökat med ett antal kvadratmetrar sen värmen kom till Finland. För en vecka sedan hade vi bästa sommarvärmen här vilket fick naturen att explodera. Nu spirar körsbärsträden utanför fönstren och häggen doftar himmelskt då man kommer in på vår gård. Förra veckan var vi mera ute än inne om man bortser från den tid av dygnet då vi sov. Försmak av sommar, vill ha mer! Nu har vi dock återgått till mer typiskt maj-väder men det känns kallt.

Artur är en rolig krabat. Han har ett temperament som heter duga, han har känslor som han inte är sen med att visa oss och han har en egen vilja utan like. Förra veckan hade vi besök av Doris (Basses farmors syster), hon sa att hon njuter så av att se på honom då han är så ”full av liv”. Vi njuter också av honom, massvis, naturligtvis, men nog är det lite tungt också då det stundvis känns som om man ständigt lever i en opera där yngsta skådespelaren verkligen kan det här med dramatik. Artur talar flytande vilket underlättar förståelsen till känsoutbrottens ursprung. Igår var han lite sur på det vi oftast klantar med i vår familj, nämligen det faktum att vi hjälper honom, högt och ljudligt sa han då ”bäst Artur klarar selv mig”! Så det så!

En annan rolig anekdot jag måste delge er med var då Harald en dag sa ”när jag blir stor ska jag ha lika långt hår som pappa” varvid lillebror sa ”när Artur blir stor Artur vara utan blöja”. Nu har Artur blivit stor!

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *