Vill till Louvren

Satt igår instängd i ett mörkt rum nästan tre timmar, inte alldeles ensam men med bara obekanta mänskor. Okej Robert och Sophie är inte helt obekanta, träffade dem i en bok för två somrar sen. Det var spännande och underhållande att vara på äventyr med dem. Det var tur att platserna brevid mig var tomma för annars kan det nog hända att någon finländare skulle tycka att det vore lite väl intimt att hålla en främmande mänska i handen, höll nog på att falla av stolen ett par gånger då det blev så spännande. Filmen har inte fått så värst bra kritik och många kritiserar den (och boken) för att den anses vara så kontroverisell. Men som jag sa till några vänner efter filmen så gav den här filmen mig betydligt mera underhållning än vad fyra småbarn lyckas åstadkomma på en vecka. Basse har varit frånvarande varje kväll denna vecka på grund av två konserter och otaliga körövningar, så ett avbrott i vardagen var mer än välkommet.

Senare samma kväll hann jag ännu umgås med vänner samtidigt som vi tittade på ESC. Att promenera hem under poängräkningen var en höjdare. Kunde längs med vägen räkna ut om Finlands låt fick 8, 10 eller 12 poäng. Att ”vi” skulle vinna har jag ännu inte hunnit smälta…

Och så har vi fått lite regn, det rensar upp luften och doftar gott.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

3 svar på Vill till Louvren

 1. Anja skriver:

  Hej!
  Grattis till melodifestivals vinsten! 🙂
  Låtern rockar! 🙂

 2. Simon skriver:

  Hej!

  Såg Da Vinci-koden idag och tyckte nog om den. Jag beslöt att inte läsa boken innan jag såg filmen, jag tänkte att det lika gärna kan vara så att filmens händelseförlopp är solklart från början till slut. Andra tycker kanske annorlunda….

 3. Simon skriver:

  … Skulle naturligtvis vara INTE är solklart från början till slut…. Kanske jag borde gå och lägga mig… 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *