Spatserar i skog

Solen skiner. Skogspromenadsplaner smids. Sonja, Sebastian samt småbarnen sätter sig i styrdonet och spetsar sig för skog. Snart står skogen inom synhåll och sällskapet strövar sedligt över stock och sten. September strålar som sällan. Skogen susar sällsamt skön serenad. Svampar som soppar, skivlingar eller stenmurkla förblir samtalsämne medan smågnagare som smaskar stora kottar sällar sig till skaran av söta strövare. Småleende småttingar stövlar stigen fram och suckar sällan. Seniorenas steg stöds av stavar. Sverigeblomster och sidensvansar ses av skarpsynta ögon. Stegen styrs in på slumpmässig stig. Snart sätter sig sällskapet i skogsdungen och smulpaj smakar sött och smaskigt. Syskonen stenklättrar och skrattar, de stora smuttar sömnigt söndagskaffet. Solens strålar söker sig så sorglöst på skimrande spindelnät. Skön siesta.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *