Åka buss-igen

Igår åkte vi buss, det gör vi nästan varje dag så det är ingen speciellt med det, men! Igår stod det att buss 18 kommer om 59 minuter, ja du läste rätt 59 minuter! Visserligen blir man ju då glad om det trots de utlovade 59 minutrar kommer en (eller tre) bussar bakom kurvan ett tu tre, det gjorde det inte. Vi tog en annan buss och chansade och hade tur. Jag hade varit förutseende nog och lagt flickan likt en apunge på min rygg så att vi inte skulle råka ut för det att bussen redan innehåller två vagnar och vi inte ryms med. Nå vi kom i god tid till musikinstitutets julfest och Saga och Artur uppträdde fint.

När vi skulle hem var det inte så kul, vi väntade i Tölö på flere bussar som aldrig kom, sen kom det en men den var full och busschauffören vägrade ta med oss. Snopet! Och det som var det värsta var att bussen inte var full, men det såg vi först då det åkte iväg. Ty längst bak i bussen fanns det plats för en 8-10 mänskor, men de som stod nästan längst bak fattade inte att gå längre bak, då blev jag lite sur…

Sensmoralen här är alltså: åker du buss, gå för all del längst bak i bussen om den är nästan full. Snälla. För NU skall jag åka buss in till stan! Hej så länge!

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *