Coolt med syjunta

I alla tider har kvinnor samlats i eldens sken då dagens arbete är slut. Samlats för att samtala och göra handarbeten.

Då vi studerade i Åbo startade vi för ungefär tio år sedan en syjunta. En gång i veckan öppnade någon av oss dörrarna för de andra och man var välkommen som man var, med eller utan handarbete. Det blev mormorsrutor, yllesockor och Moder Teresa-filtar vad jag minns.

Åbo-juntan håller på ännu trots att några flyttat bort. Eftersom behovet att samlas finns kvar och några av Åbo-juntans medlemmar bor i Helsingfors beslöt vi att starta en ny grupp. Så i skymningstimmen satte vi oss ner. Fyra kvinnor, någon stickade, någon sydde, någon bekantade sig med Photoshop och någon gjorde något annat. Det var mycket trevligt.

Jessica och Patricia är moderna juntor. Paula multitaskar, syr såväl en folkdräktärm (den som Patricia pajar på bilden) och stickar en kofta. Kolla in hennes blogg och låt dig inspireras.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

10 svar på Coolt med syjunta

 1. Patricia skriver:

  Kul att ni var här! Ja, det här med folkdräkt är ju lite överkurs för dig, förstår jag. Jag skall förklara hålsöm och rynkade ärmar för dig nästa gång. Så behöver du inte skriva så flummigt här på bloggen. 😉

  • sonja skriver:

   Tack för att vi fick komma, det var skoj. Nu är du ute på hal is, Camilla är en gammal folkdansare, tur att hon inte var där igår och såg hur du fejkade.

   • Patricia skriver:

    Hördu, du… Jag har också dansat folkdans i många år… Vem är det här som är ute på hal is undrar jag…

    • sonja skriver:

     Ups, glömde, sorry. Hej nu när vi är inne på ämnen, jag skulle verkligen vilja ha en folkdräkt, kunde inte du sy en till mig också? Och hur gulligt skulle det inte vara med en till Saga också då du en gång håller på? Tack på förhand.

     • Patricia skriver:

      Nja, har ganska mycket just nu. O du verkar int riktigt förstå dig på det här med folkdräkter. Men vi kan se nästa junta.

 2. Camilla skriver:

  Skall definitivt komma med nästa gång…. ; ))

 3. Paula skriver:

  Syjunta är en fantastisk uppfinning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *