Att resa med barn

Förra sommaren reste vi till Berlin hela familjen för en vecka. I år åker vi till London och sedan till sydvästra England. Att besöka en storstad är inte alltid lätt men det går om tar i beaktande barnens önskemål och behov. Här kommer några bilder från vår resa och kanske några användbara tips:

Att åka buss/ tunnelbana/ spårvagn är våra barn vana med eftersom vi sällan använder bil hemma i Helsingfors. De hoppar på och av som vore de hemma.

Vi besökte museer, både sådana som intresserar barnen och oss vuxna. Vi berättade om svåra saker också, som judarnas förintelse t.ex. eftersom det blev påtagligt och barnen visade intresse för det. Förstås gör man det på ett sätt som passar barnet.

Vi vaskade guld och besökte Berlin zoo, själv älskar jag mest aporna och gorillorna!

Vi försökte att varje dag hitta en grön oas där man fick springa och leka fritt.

Men det går bra också att doppa tårna i fontänerna, nöden känner ingen lag.

Eller leka kurragömma vid Judiska monumentet.

Vissa kan sova var som helst och när som helst, andra blir kanske burna av en snäll familjemedlem?

Vissa saker kan man göra till en lek redan på förhand. Vi besökte slottet Sanssouci som har massvis med trappsteg utanför. Alla fick på förhand gissa hur många trappsteg man tror det finns och den som kom närmast skulle få bestämma vad vi skulle äta nästa dag. (Jag gissade för Sagas del och skrämmande nog blev det exakt rätt, det var alltså över hundra trappsteg! Lite skrämmande!)

Att äta regelbundet och innan man blir för hungrig lyckas inte alltid. Humöret sjunker i takt med blodsockret. Att ha sysselsättning medan man väntar på sin mat kan hjälpa lite.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

7 svar på Att resa med barn

 1. Camilla skriver:

  Hoppas årets resa blir lika lyckad som Berlinresan ser ut att ha varit !
  Fina bilder….Nu längtar jag ännu mer till sommaren ; ))

  • sonja skriver:

   Tack, ja man börjar längta då man ser bilder, du om någon minns säker hur varmt det var då i slutet av juli, tror minsann du också skulle ha dopppat tårna i fontänen?!

   Jag tror Englandresan också blir toppen, ännu lättare nu då Saga är ett år äldre. Hoppas!

   • Camilla skriver:

    Skulle gärna doppat hela mig i fontänen förra sommaren….Det var pest o pina att vara höggravid då. Men sen fick jag ju världens bästa belöning ; ))

 2. Tina skriver:

  Det blir säkert en fin resa i England! Att resa är härligt!

 3. Jessica skriver:

  Jag väntar med spänning på att få höra hur det gick. Jag skulle vilja åka till London men vi vet inte om barnen orkar. Men det är väl som du säger att använda sig av buss och tunnelbana mycket bara så går det.

  • sonja skriver:

   Våra barn är också vana att gå, vi går varje dag till och från skolan, till butiken osv. Det kan bli upptill tio km varje dag. På somrarna har vi vandrat ca 15-20 km per dag i en veckas tid…

   Men visst är det tungt också att resa i städer och se en massa saker. Nu åker vi ut till släktingar på landsbygden sen efter Londonvistelsen. Så då blir det lugnare tempo, roligt med båda två tycker vi.

   Lovar att det kommer rapport sedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *