Dag 23: En sommarbild

På somrarna leker vi en lek som vi kallar Att rymma hemifrån. Vi packar med en filt och en picknick korg och så går vi ut till en busshållplats, hoppar på första buss som kommer och åker till ändhållplatsen. Den här gången tog buss 14 oss till Brunnsparken där vi sedan hade picknick.

Man kan också variera leken genom att ta cykeln och sedan bara cykla på måfå och se vart man hamnar. Pojkarna älskar den här leken.

Det här är den tjugotredje dagen i fotolistan.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

13 svar på Dag 23: En sommarbild

 1. Satu skriver:

  På vilken dag sku man vara på om man har fotat varje dag…? Jag har tappat bort mig helt tydligt 😀

  • sonja skriver:

   Idag på dag 24, jag torde ha koll på det här utom att jag råddade med två dagar då för någon vecka sedan.

   • Satu skriver:

    Jag tror att det var awarden som fick mej vimsig 🙂 Men, allt i kontrol nu – dag 24 fotat två gånger, en 25:a färdigt bloggat. Kan hända att det blir en ny 25 också, det var så rolig tema på den.

 2. Tina skriver:

  Låter jätte roligt! Vi brukar gilla att packa matsäck, men skulle säkert bli ännu skojigare att kalla det till ”rymningslek”. Försöker föreställa mig hur det skulle vara att ta första bästa buss som kommer…nä, skippar det, för sommartid skulle vi måsta vänta till augustis första skolbuss. ;D

  • sonja skriver:

   Man kan ju göra det med bil eller fötter eller cykel också förstås. Fast ute vid Borgåvägen kan ni ju hoppa på en buss, men kanske ändå inte samma sak. Nej nu vet jag, ta båten på sommaren och låt den driva iväg…

   • Tina skriver:

    Jo alltså vi brukar ta matsäck till skogs eller på cykeltur, men menade att buss till ändplatsen lät extra skoj. Hihi, ja vi kan ju låta jollen driva oss.

 3. Pyret skriver:

  Den här leken ska vi testa. I Köpenhamn. Det kan bli hur spännande som helst.

 4. Anna Li skriver:

  Jag brukar också leka ungefär det där. Helst i en tillräckligt främmande stad eller stadsdel. Till fots. Man går så långt man vågar/orkar och ser var man hamnar. Man får snegla på kartan före, men att ha karta med är fusk. Och ”GPS” tänker man inte ens. Att kolla på kartor vid busshållplatser är tillåtet och att åka tillbudsstående kollektivtrafik tillbaka, eller emellanåt, är tillåtet. Min lek kallas ”Borttappning”. Urkul!

 5. Jessica skriver:

  Det där ska vi pröva på i sommar. Vad skoj det ska bli!

 6. Manuela skriver:

  Jo det låter jätteroligt! Vi ska också prova på den leken i sommar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *