Böcker vs film

Via fb diskuterar jag och Hanna skrämmande filmer och skrämmande böcker. Det som föranledde diskussionen var söndagkvällens film på FST, Låt den rätte komma in. Jag försökte, men kunde inte se den, det var helt enkelt för skrämmande för mig.

Jag är nog en mes vad gäller deckare (på teve) och skräckfilm, men jag har sett Millenniumtrilogin. Det som jag tror att är orsaken till att jag vågade se den var att jag läst böckerna först. Hanna hade också läst boken Låt den rätte komma in före hon såg filmen.

Jag vet ju att det är så här med barn, i böckernas värld kan det inte bli värre än din fantasi klarar av att skapa. Katla kan inte bli farligare än det vad dina bilder i huvudet kan göra Katla. Eller dementorer, eller Emils pappa i Lönneberga (jo han kan vara rätt skrämmande han).

En bok som är skrämmande kan man ju alltid lägga ifrån sig, ta en kopp kakao, för att sedan läsa lite efter en stund igen, i dagsljus…

Jag måste nog erkänna att jag skulle ha velat veta hur gårkvällens film slutade…

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

4 svar på Böcker vs film

  1. Jessica skriver:

    Här har du en till som inte klarar av skräckfilmer eller deckare. Jag lever så med i det som händer i filmen. Slutar jag titta mitt i så stör det mig att jag inte vågade titta till slut och få veta slutet.

  2. Karin T skriver:

    Men om du inte har läst boken så tycker jag att du skall göra det – för den är riktigt bra och inte så skrämmande som jag trodde att den sku vara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *