Dagens saga

Känner du till Sune-böckerna? Inte? Låt mig i så fall ge dig en presentation av några. De är skriva av Tord Nygren i början av 1990-talet. Sune är en härlig liten kille, snäll och söt. Han gör inte så mycket i boken men ändå har alla våra barn älskat honom. I en bok letar han efter katten, i en prövar han sina nya stövlar och i en klättrar han lite i ett träd.

I Sune letar och letar syns den lilla katten som en skugga, eller litet av svansen, eller två öron, med andra ord superspännande varje gång. Skall man hitta katten på detta uppslag!

Boken är lämplig för barn mellan ett och tre kanske, sedan blir den nog lite tråkig. Textmässigt är det lämpligt mycket text för Saga just nu, hon orkar precis lyssna på en eller ett par meningar per sidan, för sedan ska man raskt vidare för att se vad nästa sida för med sig. Här på bilden ovan ser du ju katten hur tydligt som helst (jag pekar ju på den), men hittar du den på nedre bilden (den borde gå att klicka på så att den blir större)? Lycka till!

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

4 svar på Dagens saga

 1. Therese skriver:

  Här hos oss har Sune-böckerna/boken (vi har bara en) också varit en hit! Nu har intresset lite svalnat men när den var som mest populär kunde den läsas ca 10 gånger på raken =). Har du köpt böckerna nu eller har ni haft dem sen början av 90-talet? Skulle gärna köpa någon till åt M, vi har bara ”Sune med cykel och skrivbok”…

  • sonja skriver:

   Två är från början av nittio-talet, min svägerska föddes då, och en är nyköpt till Harald, så tio år gammal.

   • Tina skriver:

    Hihi. Bra det där ”nyköpt” för 10 år sedan. Skulle också kalla våra Sune-böcker för nyköpta, men funderar jag efter så är de 8 år gamla. Tycker förresten det varit svårt att få tag på Sune-böcker de senaste åren. På biblitoket har de förstås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *