Ännu om mössan

Ni minns att jag skrev tidigare om att Saga vägrar mössa ute men går omkring med den inne, här kommer lite bildbevis:

Solhatten fick dock vara på igår tack och lov. Köpte en dyr hatt med 50+ UV skydd så det skulle ju vara harmt om den blev liggande på hyllan. Tycker dessutom att det är viktigt att ha hatt ute, livsviktigt nästan. Men det kan ju vara en fix idé? Att jag liksom bara tror att man måste ha hatt på ute? Lite som jag trodde att man bara får äta ett (1!) ägg per dag. Har blivit fostrad så på det glada åttio-talet, men sen plötsligt blev jag nästan utskrattad då det uppdagades att jag lever i en sådan falsk verklighet. Visste ni att ny forskning säger att man kan äta hur många ägg som helst? Snälla säg att ni också trodde att det var livsfarligt och kolesterolhöjande och så vidare. Eller är jag ensam?

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

7 svar på Ännu om mössan

 1. Micaela skriver:

  Du är inte ensam! Ägg var otroligt farliga förr! Precis som det var väldigt viktigt att man vilade exakt en timme efter maten, det innan man fick gå och simma. Så fick man inte sitta för nära tv:n heller, det var också skadligt.
  Det är ett under att man överlevt!

  • sonja skriver:

   Haha, precis klart man måste vänta en timme! Och visst blir man blind av att sitta för nära teven, därför fick jag så dålig syn, satt för nära teven. Eller var det kanske så att jag satt fast i teven för att jag annnars inget såg? Säg det.

 2. Satu skriver:

  Du är inte ensam! Jag var på mammabarnkafeet på hösten en gång och en martha var där för att diskutera barnmat med. Och jag fråga och fråga och fråga om allt och försökte det där med ägg på alla möjliga sätt, och hon förstod inte min fråga – för det lär ska ha ändrat ganska länge sen. Hon prata om nån hönsfarmarebarn som kanske äter 10 per dag och inte blir sjuka av det.

  Det var också dåligt att bada bastu under en timme efter maten – så vi har som småbarn (tonåringar) badat bastu och simmat och grillat och ätit korv – och väntat en timme och sen först fortsatt simning och bastubadandet! Tänk…

  • sonja skriver:

   Och jag med dig, vi måste också vänta. Och visst är det sjukt svårt att få bort de här idéerna, har man en gång lärt sig det så ör dert nästan omöjligt att bara ändra på det. Jag kan inte äta mer än ett ägg t.ex, för tänk om forskningen ändå har fel ;).

 3. Jessica skriver:

  Å nej du är inte ensam. Och åt man en omelett med två ägg i fick man inte äta ägg på några dagar.

  Det där med simmande har jag också fått höra och bastun. men jag har sedan senare kommit på att inte dör man av att simma genast efter maten eller gå i bastun. Om somrarna brukar jag och barnen leva strandliv från morgon till kväll och vi äter och simmar om vartannat.

  • sonja skriver:

   Jag kommer inte ens ihåg varför man inte fick simma genast. Var det tal om kramper? Samtidigt kan man nog få ont i magen om man far ut och springa genast efter maten… Inte vet jag, men konstigt då vi är många som fostrats lika.

 4. Tina skriver:

  Jag har ända till denna stund trott att det inte är bra att simma direkt efter maten. Inte för att vi nu brukar hålla så hårt på det. Samma gäller med hatt. Våra är oftast utan hatt här i Finland. Om det mitt på dagen är otroligt stekande sol och de är stilla på öppet område, så kan de ha hatt, men leker och springer de så tycker jag det blir otroligt svettigt och olidligt med hatt. Det beror litet på situationen. Då de var små (som Saga) hade de nog tunn solhatt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *