Dagens saga

Dagens saga heter Den förträfflige herr Glad med text av Malin Kivelä och bild av Linda Bondestam. Jag älskar Bondestams sätt att rita, det tilltalar mig.

I det högsta huset i den största staden bodde herr Glad. Herr Glad var alltid glad. När någon knuffade till herr Glad på gatan log han och sa ursäkta.

Det har blivit många Dagens saga med poetsikt inslag på sista tiden och även den här faller in i samma kategori. Språket är fantasifullt och sagans handling är hoppfull. Herr Glad får nämligen en ny granne, fröken Citron. Hon är som namnet säger en sur citron. Men herr Glad ger inte upp, han ska bli hennes vän. I boken får läsaren också en liten stjärnstudie eftersom herr Glad är mycket intresserad av stjärnhimmelen.

Detta är Malin Kiveläs första barnbok. Det är en bok som man blir glad av, glad av både texten och bilden. Boken talar om känslor och således en härlig bok att arbeta med i klassen. Jag har läst boken för mina yngre elever i skolan, om och om igen, de fullkomligt älskar den. Detta är en bok som man uppskattar även som vuxen.

Är det bara jag som tycker speciellt mycket om böcker som man ett tu tre får vända på?

 

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dagens saga

  1. Jessica skriver:

    Den har vi! Jag måste bara köpa den för något år sedan då Jennifer skulle med förskolan o titta på en pjäs med samma namn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *