Att vara ensam

Jag är dålig på att vara ensam. Visst kan det vara skönt någon timme nu och då men oftast är det bara slött och meningslöst. Eftersom Basse drog iväg till London för mer än en halv vecka tog vi oss en tur till Lappträsk. Vi har plockat ogräs, alltså bråkat om vems tur det är att plocka, vi har ätit god mat som min syster och svåger lagade, vi har lekt med kusinerna, vi har sett på århundradets snyggaste VM-mål(?), vi såg Paradise Oskar sjunga, vi har pratat och haft så skoj. På hemvägen stannade vi i Sibbo där mamma bjöd på härlig nässelpannkaka. Jag är glad att jag åkte för nu först kom saknaden och mycket mer än halva tiden har ju gått.

Det är hälsosamt att sakna, då märker man hur mycket man älskar.

Saga vid vacker gärdsgård, njuter så av röda hus med gärdsgård, lite tulpaner och förstås den gladaste av tjejer:

Det var med den här manicken ALLA ville plocka ogräs:

Det roligaste som hände var att vi blev stannade under vår promenad av en man som frågade om vi vill ha resten av hans blommor, han hade fått ”lejdon”.

Jag såg gulsippor och Saga fick åka traktor:

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

4 svar på Att vara ensam

 1. Karin T skriver:

  Ni verkar ha haft det super!! Du har rätt, det är hälsosamt att sakna – åtminstone så får jag själv alltid perspektiv på saker och ting då han far på sjön. Det betyder inte att jag inte skulle njuta av tiden vi har tillsammans, men jag uppskattar det jag har, det vi har, på ett helt annat sätt då jag får sakna honom emellanåt 🙂

  • sonja skriver:

   Jo, och i relation till din ensamhet är detta ju inget. Men kanske det kompenserar lite att jag har tre barn att sköta, natta och laga mat åt?

 2. Karin T skriver:

  Oavsett om man är ensam 3 dagar, 1 vecka eller 1 månad är man likväl ensam med ansvaret just då. Och det kan kännas tungt, oavsett hur länge perioden är.
  Det viktiga tycker jag är att man saknar den andra, och tillåter sig själv att sakna. Att man faktiskt stannar upp ett tag. Och jag tycker du är supermamma som tar hand om tre ENSAM då Basse är borta. Huhu här kämpar jag med EN 🙂
  Kram på dig!

 3. Tina skriver:

  Härligt att få vara med sina käraste.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *