Dagens saga

Min morgons programvärd Sonja Kailassari har börjat blogga, eller hon gästbloggar på Papper den här veckan. Hon skrev här om en sak jag funderat på de senaste dagarna. Hur en sekund av ens liv kan betyda så mycket. I fredags skedde det en dödsolycka i Sibbo och fastän det inte ändrar på något kommer jag på mig själv med att tänka om, om inte det ena och om inte det andra.

Dagens saga heter Det var tur! Det var synd! Det är två sagor i en kan man säga. De behandlar samma sak men ur två olika perspektiv beroende på vilka val huvudpersonen gör. Den är skriven av Thomas Halling. Detta är en bok som vi vuxna uppskattar för att den är såväl finurlig som smart. Den är rolig och ger alla något att tänka på, bra som diskussionsunderlag. Den lämpar sig bäst för barn i åldern 3-6 år.

Bilderna är ritade av Eva Eriksson:


Sista sidan är mitt i boken och utgör ett gemensamt slut på de båda berättelserna:

Vi kan inte veta vilka konsekvenser livet för med sig. Livet har ingen facit och jag tror att det nog i sista hand är så vi vill ha det. Egentligen.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *