Skor med tår

Ibland då vi diskuterar dagen som gått kan jag avsluta min mening med just så spännande var min dag. Då tyckte Basse jag skulle göra något åt min slentrianmässiga vardag och ta en annan löprunda. Jag tittade på honom en stund och konstaterade sedan att jag kunde tänka mig att springa rundan åt andra hållet. Modig som jag är gjorde jag just det. Det kändes helt annorlunda och lite… fel.

Jag hörde på radion häromdagen lite tips hur man skall göra löpandet lite mer ekonomiskt. Testade på det idag och onekligen kändes det aningen lättare. Vem skulle ha trott att det är lättare att lyfta benen högre än vanligt. Dessutom skulle man tänka i lite stavgångsbanor vad gäller armarna. Så nu flyger jag nästan fram. Jag sa nästan!

Mina skor är snart bottenlösa, så slitna är de. Jag borde skaffa nya och sneglar lite på de här. Vad tror ni? Det går ju rakt emot alla föreskrifter om fjädring och stötdämpare osv.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

8 svar på Skor med tår

 1. Mia skriver:

  http://familjenhaglund.wordpress.com/2010/10/20/gorilla/

  Maken har sådana, han brukar använda dem på jobbet (gymmet). Sköna, tycker han själv. Det enda negativa är att det tar länge att få på sig dem. Alltså, det är inga skor som man slänger på sig i farten utan det tar åtminstone 1 minut/sko att klä på dem 😉

  • sonja skriver:

   Jo jag var och testade dem en gång, pinsamt då jag knappt fick på dem… Vad tror din man om att ha dem som länkskor? Springer runt 20 km per vecka.

   • Mia skriver:

    Jodå, han har nog bara positivt att säga om dem! Gå till en ordentlig affär (typ 4runners och kolla. Där kan de ju också testa dina steg och ge rekommendationer utgående från det hurudana skor det löns att skaffa)

    • sonja skriver:

     Just där har jag varit och testat, men för ett år sedan, ska gå på nytt. Tack massor för dina svar. Även om jag joinar din gorillaman! 😉

 2. Johanna skriver:

  Jag hörde om en bekant som började använda just de skorna och han tappade en hel skostorlek efter 6 månader! Det lär nämligen vara så att fotmuskeln tränas när man använder skorna, och drar foten ihop sig och blir mindre!

 3. Anna La skriver:

  En av mammorna i mammaklubben använder sådana typ hela tiden. Hon springer inte tror jag, men promenerar och cyklar. Hon sa i alla fall att hon aldrig vill byta bort dem.

 4. Basse skriver:

  Ta en titt på den här nya modellen, den är gjord speciellt för att springa i.

  http://www.vibramfivefingers.it/eng/bikila.aspx?gender=W

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *