Dagens saga

Dagens saga heter Mörkerboken.

Mörkerboken är som en gammaldags saga i modern tappning. En svulstig saga i svartvitt, ett frosseri i ord och bilder, om prinsessan Liten på sitt alltmer hotade slott. Hon går ut i skogen, ut i mörkret, men hon är inte rädd. Är man rädd är allt farligt. Är man inte rädd, kan det vara vackert.

Hannele Mikaela Taivassalo har skrivit och Lena Frölander-Ulf har ritat en härligt farlig och kuslig högläsningsbok som ändå slutar lyckligt. (Den beskrivande texten ovan är från Söderströms sidor.)

Jag gillar den här boken, en fin högläsningsbok för hela familjen. Texten har ett härligt flyt som gör att du som läsare bara vill fortsätta och fortsätta läsa. Den är vacker samtidigt som den är lagom spännande. Bilderna är nog så talande och fantasifulla, de är färgstarka trots att de är i svartvitt. Det här är en pärla i vår bokhylla, en bok jag nu och då ställer fram för att vi ska kunna beundra den.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *