Wembury i bilder

Och så kom vi då efter London ut till den lilla idylliska byn Wembury. Där husen är små och kullarna gröna. Där vägarna är smala och backarna branta. Där fåren och hästarna ses skymta om inte mitt på vägen så uppe på någon hed. Där de godaste sconsen fås med clotted cream på Devonskt vis och med en stor kanna te.

Bilderna är kanske inte så varierande: jag med en Saga på ryggen och gröna böljande hedar i bakgrunden, eller jag med Saga på ryggen i tunnlar som träden bildat med massvis av murgröna och järnek som slingrar sig. Men det var det vi gjorde, lämnade vagnen hemma och promenerade. Vi vandrade längs med kusten där man får akta sig för att inte trampa snett och på Dartmoor där hästarna går fria. Vi besteg ett berg på 370 m, regnet hade gjort stenarna hala så det var bara att krypa på alla fyra då vi gick upp och sätta sig på rumpan då vi gick ner. Mina tåskor får klart godkänt även i bergsklättring.

Att komma hem känns som att komma till södern, ni vet den där känslan av hetta som kommer emot en då man stiger ut från planet. Så var det i natt då vi landade. Efter att ha gått klädda med dubbla tröjor och vindstopperjackor där termometern kröp upp strax över tio grader känns det här väldigt varmt och skönt!

Vi spelade fotis, so what att fotisplanen lutar rätt mycket.

A nice cup of tea.

Sheepstor.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

3 svar på Wembury i bilder

  1. Fia skriver:

    Jag gillar verkligen bild nummer två men Harald och några vandrare i skogen. Måste nog åka och vandra omkring lite i England själv nån dag!

  2. Paula skriver:

    Det ser riktigt härligt ut! Drömskt på nåt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *