Nytt läsår

Som jag tidigare skrivit har jag världens bästa jobb. Mer om det skriver jag här. Men tack vare Sagasus börjar jag inte jobba förrän om ett år. Får dock lite abstinens såhär då det nya läsåret kör igång. En del av mig vill ju vara med. Med och vänta på de nya eleverna, planera spännande teman för läsåret, hjälpa små nyfikna barn att knäcka läskoden och jobba med underbara kolleger. Men allt har sin tid och det att jag får vara hemma med Saga är det bästa som hänt mig. Det bästa för mig och det bästa för Saga, tror jag.

Så för att stilla abstinensen har jag vässat alla hemmets pennor, städat penaler och laddat upp för bokplast. I januari visade jag hur jag plastar matteboken och eftersom jag fått frågan hur jag gjorde det bestämde jag mig för att posta tipset igen. Håll till godo. Ja och en sak ännu, då i januari skrev jag att det är oekologiskt att plasta böcker (läs här), förvisso, men vi kom i år på att dra bort pärmarna från samtliga böcker för att återvinna resten. Då får man (jag) plasta böcker så de hålls fina hela året med minimalt avfall. Och nej du behöver inta plasta barnets böcker, men de hålls mycket snyggare om du gör det.

Nu ska du få lite smarta tips hur du gör ditt bokplastande skojigare. Jag har nämligen en patentlösning för specifikt matteböcker med tillhörande häfte och kuvert.

Plasta som vanligt, använd gärna en linjal till hjälp så undviker du luftbubblor.

Nu kommer det lilla tipset: Då du ska fästa plasten på pärmens insida så fäster du bara det på långsidan, ta sedan det första tomma bladet och fäst kortsidornas plast på pärmen+ bladet och vips har du en smart liten ficka för bokens tillbehör. Visst är det smart? Jag vet jag borde ta patent!

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

6 svar på Nytt läsår

  1. Mia skriver:

    Hjälp, jag får abstinens efter att få plasta lite skolböcker… Måste ännu vänta 2 år!

  2. A-L skriver:

    Åj Sonja, jag förstås dig precis! Vi har verkligen ett av världens bästa jobb och nu då ett nytt läsår kör i gång får man oundviklig absitinens! En del av mig vill också vara med! Lite nyvunnen iver efter sommaren, lite pirr, mycket idéer, härliga kolleger och så inga elever att gå till – just nu vill säga. Tanken är att också jag börjar jobba först om ett år. Men jag tror som du, att allt har sin tid och det att jag får vara hemma nu är bra för oss båda och att jag nog kommer att hinna jobba innan pensionen! Dessutom finns ju alltid möjligheten att hälsa på på skolan också, som tur 🙂

  3. Satu skriver:

    OOOOOH, jag älskar att plasta böcker! Jag fick ett par riktigt nya böcker för detta skolår och plastade dom i lärarrummet och njöööööööööööööööööööööööt – och erbjöd mina tjänster åt alla som tycker mindre om att plasta. Som typ mina grannar som har en dotter på femman. Och alla i lärarrummet. Och så brukar jag plasta mina pocketböcker ibland, bara för det är så himlaroligt att plasta 😀 4 år till, sen har jag första barnet på ettan..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *