Dagens saga

Dagens saga är tre. Tre böcker som handlar om hur en baby kommer till. Alla lite olika.

Först ute är Per, Ida & Minimum. Boken som kom då jag var liten. Väcker den minnen hos dig också kanske? En bok som är väldigt rak på sak och andas mycket 70-tal. I serieform får Per och Ida veta att de ska få ett syskon. Detta väcker flera frågor som ska besvaras. Här får man bland annat veta äggstockarnas och testiklarnas funktion. Boken beskriver vardagen hos familjen Lindström som bor i hus nummer 18, en väldigt normativ familj. Men, alla familjer ser inte lika ut och därför bor det i  hus nummer 18 flera olika slags familjer. Det ges inte heller en rosaskimrande bild av vardagen utan ilska , svartsjuka och trötthet förekommer också. I alla familjer. Boken är skriven av Grethe Fagerström och Gunilla Hansson.

Den andra boken jag presenterar är en humoristisk bok om Busiga Bebben . Det är en glad bok och handlar om hur Jakob fantiserar om sitt syskon i magen. Boken går på rim och har skojiga flikar man kan lyfta på. Den här boken är perfekt om man väntar tillökning i familjen. ”Jakobs mamma väntar barn, och känner men på magen så är det någon som rör sig därinne. Det är Bebben! Pappa undrar vad Bebben har för sig därinne, och Jacob vet precis. ”Jo”, säger han, ”mammas mage är ju Bebbens hus, där har Bebben skoj och lever bus!” Thomas Svensson är författaren till den här boken och blir du riktig intresserad av Bebben så finns det fler böcker.

Den sista boken är mer än faktabok för de lite äldre barnen. En bok som svarar på frågor om vad en cell är och hur människan är uppbyggd. Här får du svar på frågor om genetiska arv och miljöns påverkan. Hemskt intressant. HUR JAG BLEV JAG Proffen funderar kring celler, gener, arv och miljö heter boken och är skriven av Maria Zetterlund, bilderna har Britt Sternhäll ritat.

 

 

 

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dagens saga

  1. Bella skriver:

    Hej hoppas du får en fin dag! Kolla gärna in mitt senaste inlägg och skriv vad du tycker om skorna:)! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *