Doft av kokos

Läste i boken Lingon och läppstift om smink som är hudvänligt och ekologiskt. Bland annat tipsade Noora Shingler om kokosoljan. Den lär ska vara bra mot… ja… allt verkar det som. Du kan äta den, du kan använda den som hudkräm, du kan avlägsna smink med den och du kan använda den som hårinpackning. Jag testade den i håret och ger den klart godkänt. Mitt annars torra hår blev mjukt och skönt. Kostar knappa 8 euro i Ruohonjuuri.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

8 svar på Doft av kokos

 1. Malin skriver:

  Jag har bara använt kokosoljan i matlagningen, men den är alldeles ljuvlig. God, mild… och så hjälper det förstås att veta att den är nyttig. Kanske jag borde testa den på andra ställen också?

  Jag fick förresten min Kindle idag. Så nu ska vi se om jag gillar den 🙂

  • sonja skriver:

   Vi har också fått vår Kindle, men jag väntar på de svenska böckerna… Men jättefin grfaik är det ju. Bilderna är så snygga på den, ingen pixel syns…

 2. A-L skriver:

  Har testat som hudolja och det funkar också för en atopiker – och som babyolja för små rumpor tex 🙂 Suger i sig rätt fort också så man behöver inte vara klibbig – och så doftar man ju lite södern på nåt vis 🙂 Sen om man blir riktigt ivrig säjer dom dem i stora förpackningar också. Jo och så har jag läst att kokosoljan (eller kosfettet i fast form) innehåller antibakteriska ämnen som lär ska vara bra att t.ex. smörja in tandköttet med på kvällen! Har dock inte testat det själv. Månne det funkar på sår också?

 3. Linda / Snigeln skriver:

  Hur stor är burken? Är lite sugen att testa jag också.

 4. Melli skriver:

  Vi har haft kokosolja i skåpet i några år nu. Använder det flitigt både till matlagning och på huden. Visste inte om håret,kanske man sku prova på det också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *