Vårdledig jo jag tackar

Det ordet är det roligaste som finns, eller det mest ironiska. VårdLEDIG! Vem sjutton har kommit på det? När jag nuförtiden är ledig kan min dag se ut såhär: jag hann aldrig sätta mig ner, jag hann knappt ens gå på toaletten, jag bakade två plåtar äppelpaj, jag kokade äppelsylt i två repriser, jag bakade dagens bröd, handlade och ställde till en snabb middag, jag tvättade tänder på några medan en badade, jag kokade gröt medan jag fyllde diskmaskinen, jag läste godnattsagor medan jag såg på när Saga övade sig att klättra upp i våningssängen.

Sedan somnade de alla och jag blev ledig…

Helt slut. Godnatt!

Tur att de är så ljuvliga allesammans, så orkar man bättre.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *