Trygg skolväg?

Varje år upprepas det. Varje år ges föräldrar direktiv. Varje år ser det lika förfärligt ut. Jag talar om våra barns skolväg. Ditt barns skolväg. Mitt barns skolväg. Varför parkerar man då mitt på skyddsvägen? Varför backar man bakåt rakt mot skyddsvägen? Varför måste man köra sitt barn två meter från porten?

Mats, som visserligen kör sina barn till skolan nu och då, förstår att parkera längre bort. Där det alltid finns parkeringsplatser dessutom. Han passade på och filmade kaoset en morgon. Kolla in hur uppmärksamma barnen är då de går över gatan halv nio på morgonen. Detta är verkligheten. Suck!

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

8 svar på Trygg skolväg?

 1. Camilla Meinander skriver:

  Nej hoho! Dessa föräldrar har inte hjärna att tänka med! denna filmsnutt borde visas på föräldramöten i varje klass. Dessutom få en lärdom om att man kan parkera bilen lite längre bort från skolgårdens port. Sen får de en kort, skön, trygg promenad till skolan.
  mormor hoppas på att alla skolbarnen skall ha möjlighet till den efterlängtade trygga skolvägen:)

  • sonja skriver:

   Så är det mamma, detta är en sorglig syn. Varje år ordnar vi trafikjippo då frivilliga föräldrar ställer upp som ”trafikpoliser”, det hjälper lite men inte helt. ”Jag springer bara snabbt in, det går fort” säger en mamma och lämnar sin bil mitt på skyddsvägen. Men hallå, det räcker med en sekund för att ett annat barn ska bli överkört för att det hamnar gå bredvid skyddsvägen. Måste det ske en olycka innan man fattar? Nej!

 2. Mats skriver:

  Hej.

  Kampen fortsätter. Camilla, kom gärna in på bloggen och kommentera

 3. Jessica skriver:

  Nej men snälla nån! Där var ju hur många farliga situationer som helst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *