4 cm skruv och 8 mm film

Min pappa kom på besök med borrmaskinen under armen. Äntligen fick vi upp vår spegel som jag fick till födelsedagen i november i fjol. Nu kunde man i princip börja fota dagens outfit. När man slipper gå ut i trapphuset, beställa hissen  och spegla sig på det viset menar jag.

 

 

 

 

Under andra armen hade pappa vår urgamla filmkamera och projektor anno 1970-tal. Ett gummiband var trasigt, det som skulle dra fram hjulen. Så det såg lite dystert ut där ett tag. Jag försökte med hårband men det var ingen framgång. Basse googlade fram en manual på nätet och hittade hör och häpna. Tyvärr var den på franska och hjälpte föga. Till sist lyckades jag med hjälp av Arturs färggranna armband få projektorn att snurra. Så nu blir det filmkväll. Tyvärr funkar inte ljudet, mamma låter som värsta basen i målbrottet: Tiiiiiinaaaa sjoooouuung eeeen såååååuuuung, släpar rösten. Mycket störande. Kan det bero på att gummibandet inte drar jämnt eller tillräckligt snabbt? Konrad?

 

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

6 svar på 4 cm skruv och 8 mm film

 1. Tina skriver:

  Åååh, vad roligt! Jag vill också se alla filmerna! 🙂

 2. Jessica skriver:

  Vet ni om att man kan föra över filmerna till dvd. Fick då jag fyllde 30 två dvdn med filmer från min barndom.

 3. Konrad skriver:

  Måste ju svara när du skriver sådär… Låter som om den snurrar för långsamt, jå.

  En hardcore linuxdude som Basse med lite överloppstid kunde ju scanna filmen frame för frame och köra ihop stillbilderna till en video mha mplayer 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *