Dagens saga

Sagas favoritsaga just nu är Lilla Kotten. En liten sympatisk bok om en igelkott som känner sig så ensam. Strax knackar det dock på dörren och en efter en dyker de upp, alla kottens vänner. Tills de är tio stycken.

Så här lär sig barnet pedagogiskt nog de tio första räkneorden. Vännerna är en massa skojiga djur som det lilla barnet kan härma. Den går på rim, och som ni säkert vid det här laget redan vet så är jag svag för böcker som går på rim. Framför allt, eller enbart då det är välskrivna rim. Vi har en översättning som jag slutat läsa för att det inte går att få flyt i texten. Vi ser på bilderna i den boken och hittar på egen text.

Lilla Kotten får besök är skriven av Lena Andersson (Maja-böckernas mamma likväl). Ett litet problem uppstod då Saga kröp upp i Arturs knä med boken. ”Vet du Saga den här boken kan jag inte läsa för den är skriven på gammaldags skrivstil” säger den lille raringen med sin ömmaste röst. Till och med pappan i huset hade första gången svårt med snirkligheten i bokstäverna och ett tu tre blev farbror Knutte Knuffe. Nu har dock Artur lärt sig boken utantill så nu kan till och med han tyda skrivstilen. Så slutet gott allting gott.

Det finns fler Kotten-böcker och råkar du ha några som du inte mera behöver köper jag dem gärna. T.ex Kottens hemlighet lyckas inte jag få tag på.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

4 svar på Dagens saga

  1. Malin skriver:

    Jag har lånat från bibban några Kotten böcker och blev jätte förtjust i dem. Det var en lång period som Freja ville höra dem hela tiden och hon lärde sig sista ordet på varje sida i Tick-Tack. Måste börja jaga efter andra böcker i samma serie. Vi har bara läst Kotten, Grisen och Lilla vännen, Tick- tack och Mollan och Bullarna(fast den är ju nog inte är direkt en kotten bok.)

  2. Ansku skriver:

    Kotten har varit en av favoriterna hos oss sen Wilma var knappa 2 år, och fortfarande vill hon vid dryga 3,5 års ålder ofta höra en Kotte-saga. Kottens hemlighet har vi tyvärr inte heller, bara Tick-Tack, Kotten får besök och Kotten, Grisen och lilla vännen. På tradera kan du säkert hitta Kottens hemlighet (just nu fanns det inga till salu, men med jämna mellanrum säkert nog). Bilderna är ju bara för härliga!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *