Jag har hittat hem

Jag håller nu på att skriva min hemtentamen. Det är så ofattbart roligt att jag nästan undrar om jag är riktigt klok. Till stor del beror det säkert på att jag är lite svältfödd på att skapa text, läsa och förkovra mig i undervisningsmetoder men det andra tror jag att beror på att jag funnit mitt, det låter som en kliché men jag har funnit mig själv!

Det är det här jag vill läsa, det är det här jag vill veta mer om. Jag har limmat in tusen post-it lappar i låneboken vid ställen jag måste kopiera, tills jag insåg att jag måste köpa boken. Jag kände inte så här då jag läste teologi eller filosofi för att inte tala om hebreiska och nytestamentlig grekiska. Jag såg inte idén med det. Jag fick nippor av att diskutera om huruvida ett träd som faller i skogen har ljud eller inte om ingen är där och lyssnar. Jag skämtade bort en hel del och njöt av att få umgås med studiekompisarna.

Inte kommer detta direkt som en nyhet. Det att jag har runt 100 studieveckor som inte passar in i min examen säger ju en hel del. Bland dem finns feministisk historia, barnkultur, massvis med litteraturstudier osv.

Nu skriver jag plötsligt en jämställdhetsplan för en fiktiv skola, moderna undervisningsmetoder, som bloggar(!) och utomhuspedagogik och känner nästan lite saknad då tenten snart kan förklaras färdig. Dessutom börjar jag lite, lite längta efter att börja jobba igen. Det känns bra med andra ord.

Ibland är jag arg på mig själv för att jag gått en så lång omväg för att komma hit. Samtidigt är det ingenting, ingenting av det hela jag skulle välja bort.

PS. Just skrev jag i tenten om att blogginläggen gärna ska vara korta. Hmm… Jag har mycket att lära ännu. Bra så.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

17 svar på Jag har hittat hem

 1. Ulrika skriver:

  Känner så igen mig! Vi tar det kanske den längre vägen men vi har utvecklats massor som människor på vägen. Vi vet vad vi vill och har motivationen att ta oss dit. Snart är det slut för dig och du får gå till klassrummet på riktigt. Lycka!

  • sonja skriver:

   Du har helt rätt. Tror nog att åldern spelar stor roll. Kanske studierna i teologi skulle vara annorlunda nu tio år senare också?

   Lycka till du med, du är duktig! Jag kommer att vara mer i Vasa från och med nästa v, kanske vi ses då?

 2. Camilla skriver:

  Här är en till som känner igen sig….Trots att det tidvis känns rätt jobbigt att studera så är det samtidigt alldeles alldeles underbart !!
  Jag har hittat ”mitt hem” inom Steinerpedagogiken…känns skönt och ”hemtrevligt”.
  Även jag har gått den långa vägen med andra studier i bagaget, men för allt i världen skulle jag inte byta bort de åren.

  Visst är det skönt när man vet att man jobbar i rätt element ; )

 3. Tina skriver:

  Jätte fint!

 4. Mats skriver:

  en kommentar till PS:et

  Blogginlägg kan och får vara långa. Det viktigaste är att de är intressanta!

 5. Mippe skriver:

  Vad underbart att du hittat hem, Sonja.

 6. Jannika skriver:

  Vad roligt att höra!
  Men, nu blev jag nyfiken… Vad är det för bok du läser?

 7. Anna skriver:

  Hej!
  Jag ska just börja jobba- som lärare! Ska bli jätte spännande, men också pirrigt. Låter intressant med bloggar och utomhuspedagogik. Är det just det som boken handlar om? Finns det några andra intressanta annorlunda undervisningsmetoder i boken? Var får man tag i en sån bok?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *