Förbryllande

Stod och ryckte i dörren till Kaffehuset August då en kvinna vänligt ropar:

Han e lite konsti du ska öppna han inåt.

Var inte alls pigg på att öppna någon man inåt och höll nästan på att vända då jag insåg att han ju är dörren! Så klart.

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

14 svar på Förbryllande

 1. Paula skriver:

  Hah! Så pratar Daniels släktningar också. Det var jättekonstigt i början och blev en del missförstånd. Nu kan jag prata själv likadant ibland.

 2. Pia skriver:

  Haha, det där kommer jag ihåg! Var 12 år när vi flyttade till Vasa från Södra Finlands huvudstadsregioner (för att min mamma skulle auskultera och göra sig färdig, på Övis förståss) och hade så svårt att fatta det där med ’han de’, ’hon de’ och ’hitche’. Men örat vande sig 🙂 Lycka till med Övis, den skolan gick jag i då vi bodde där och jag tyckte åtminstonen det var spännande med alla kandidater (ända tills min klass hade min mamma, det var bara pinsamt;-).

  • sonja skriver:

   Åh, finns det andra som har barn och auskulterat på Övis? Jag blir varm om hjärtat, känner mig så misslyckad då jag utsätter mina stackars barn för det här.

   Tack ska du ha för lyckönskningarna. Det ska nog gå bra. Det är riktigt roligt då man väl är där.

 3. Jessica skriver:

  Det där har jag roligt då då vi besöker Österbotten. När de riktigt pratar dialekt så fattar jag noll. Minns en gång då jag var hos min pappa och det ringde på dörren och jag öppnade. Där ute stod en fin dam runt 70 års strecket och hon sade något, men jag förstod inget. Jag bara log och ryckte på axlarna och svarade: min pappa är inte hemma just nu och så drog jag igen dörren.

  • sonja skriver:

   Haha, undrar vad hon sa. Du skulle ha svarat härkkasiväädä, det låter så fint och passar in överallt, tror jag…. Eller heedeenand, det figurerar också här och där. Tycker det låter som Ferdinand.

   • Henna skriver:

    Skönt att det finns andra också som inte förstår dialekt. Alltså, jag förstår att människor talar dialekt, men jag förstår inte dialekten.

   • Jessica skriver:

    Hon kom igen sedan då min pappa kommit hem. Hon behövde få ett nytt batteri till sin brandvarnare. Den hade börjat pipa sådär som när batteriet tar slut. Den stackars damen visste inte vad det var som pep. Hon hade nog tydligen förklart det för mej, men jag min gumi förstod inte det 😉

    • Henna skriver:

     😀 Jamen, just sådär går det för mig också. Och så känner man sig så dum. Samtidigt som jag har lite svårt att förstå att människor talar dialekt i officiella sammanhang, typ föreläsning eller i tv-program eller dyl. Fast ditt exempel var ju inte så officiellt…..

     • sonja skriver:

      Jag gillar nog dialekter men håller med dig Henna att det inte är helt ok att prata i officiella sammanhang, då skall alla ha samma förutsättningar att förstå.

      Jessica, vad bra att du fick det klart för dig sedan ;).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *