Vikten av respons

Ibland går det perioder då jag får inga eller få kommentarer på inläggen. Försöker att inte låta det störa, google analytics visar ju att flera hundra läser mina inlägg varje dag, alla måste naturligtvis inte kommentera. Men oj så glad jag blir då jag får kommentarer, som nu i de senaste inläggen. Tack ni alla! Det känns så roligt att inse att jag faktiskt inte är ensam här, jag pratar inte bara för mig själv, vi för en dialog.

Även i mitt arbete är respons något jag lyfter fram och jobbar hårt med. Skriver eleverna ett prov ska de respons, så fort som möjligt. Jag försöker ge ut diktamen samma dag (rättar dem på rasterna), för vem bryr sig om man skrivit ett ord fel förra veckan? Då är det redan glömt.

Eftersom jag jobbar med storyline nu i Övis ska eleverna i slutet av min praktikperiod få en estetisk respons. Riktigt hur den kommer att se ut är inte helt klart, men det blir fotografier, musik och text på datorn, i någon form. Jag hoppas att de kommer att uppskatta en sådan respons, det blir lite som ett fotoalbum efter vår gemensamma resa till bronsåldern.

Hur är det med dig? Får du många kommentarer på din blogg? Vill du ha kommentarer eller spelar det inte så stor roll?

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

12 svar på Vikten av respons

 1. Micaela skriver:

  Ibland får jag en del kommentarer, ibland inga alls. Jag är okej med bägge varianterna. Det roliga är att det är rätt omöjligt att tippa vilka inlägg som får kommentarer och vilka som blir utan.

  • sonja skriver:

   Jag håller så med dig. Ibland skriver man lite småprovecerande och tänker att nu!, men nej, ett annat inlägg kan sedan få igång en vild diskussion. Härligt!

 2. Camilla skriver:

  Visst är det både viktigt och roligt med respons när man skriver. Nu är jag ju rätt ny här i bloggvärlden så det år alldeles extra roligt att märka att någon verkligen läser det jag skriver !!!

 3. Tina skriver:

  Bloggar ju inte, men svarar ändå 🙂 Det är väl dagens melodi att inte få respons. Kommer säkert för mycket info att folk inte orkar / har tid. Därför kan jag vara så störd på Facebook ibland. ”Jätte trevligt” att berätta något och så får man känslan att människor kunde inte bry sig mindre. ;D
  Så därför tycker jag mycket mera om att säga saker och ting åt folk då jag har dem framför mig på riktigt, för då bryr sig folk.

 4. Melle skriver:

  Jag tycker det känns lite konstigt att kommentera din blogg, jag vet vem du är o vi har flera gemensamma bekanta, men är inte säker att du vet vem jag är… O sen har du väldigt många läsare som inkluderar tex mina vänner som inte känner dig. Vet inte om jag vill bli igenkänd 😉
  Har sjäkv tre bloggar, en privat om mitt liv o där vlir man ju lite besviken ibland om det inte kommer kommentarer, men pyssel- och kakbliggarna är det mera bara ”oj va fint” som saknar betydelse för mig. Visst tänker jag att det var säkert extra bra då det kommer många kommentarer…

  • Jessica skriver:

   Jag har inte fått respons på min blogg på länge, men ok jag har inte varit så värts aktiv efter vår resa heller. Jag tycker det är roligt att få kommentarer då vat jag att folk läser vad jag skriver. Visst syns det i statistiken förståss men det är roligare då det kommer kommentarer.

   Och så vinkar jag till Melle här ovanför 😉

   • sonja skriver:

    Hej Melle, visst vet jag vem du är.

    Håller med er båda att det är skojigare då man får kommentarer för då känns det mer som om inlägget uppskattades.

 5. Melli skriver:

  Alla vill väl ha kommentarer tror jag. 🙂 Åtminstone jag blir jätteglad för varje, kort eller lång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *